Kurz hinter der tschecho-slowakischen Grenze gibt es ein Dorf, wo man sich ganz dem Gänseessen hingeben kann. Einige Privatpersonen haben in ihren Häusern einen Gastraum, einen Ofen und bewirten Gäste mit Gänsebraten. Hochsaison ist von September bis Dezember, aber wir haben ganz kurzfristig reserviert und sind Sonntag mittags losgefahren nach Slovensky Grob – dem „Gänsedorf“ kurz vor Bratislava.
***
We have made a two day excursion during our stay in the Czech Republic: to Slovakia and the South of Moravia.
.
Shortly after the Czech-Slovak border there is a village, famous for its wonderful geese eateries. A couple of persons have a private guestroom in their houses, together with a stone oven und serve their guests with geese. Main season is from September until December but we had reserved shortly before and went to Slovenksy Grob early on Sunday – the „village of geese“ shortly before Bratislava.
unsere Gastgeber / our hosts
Ofen und Gänsebraten / oven and roast goose
Kartoffelpfannkuchen / potato pancakes
Gänseleber als Vorspeise / goose liver as first course
die gute Stube / the guest room
To vypadá velmi lakave... uplne se mi sbihaji sliny :-) ani nevim, co vechno se u nas nabizi!
AntwortenLöschen